Ronde 5: Roeland Pruijssers houdt koppositie vast

De prachtige lentedag heeft de temperatuur binnen intussen tot zomerse waarden gebracht. Het zweet parelt op het voorhoofd van menig schaker en dat is niet alleen door de spanning.

Groep A
Jaap Vogel moest buigen voor Quinten Ducarmon
Roeland Pruijssers is vastbesloten de koppositie niet meer uit handen te geven. De eerste die zijn tanden stukbeet op het ijzersterke schaak van de Apeldoornse grootmeester was zijn teamgenoot Thomas Beerdsen, die vandaag  Arnhem zal verlaten zonder toernooiwinst. En dat gebeurt de laatste jaren niet vaak meer. Vladimir Epishin was nog flink uit zijn doen van de nederlaag tegen Pruijssers. Met muts op en jas aan in de bloedhete zaal kwakte Epishin ogenschijnlijk achteloos zijn eerste tien zetten op het bord. Max Warmerdam moet ergens iets gemist hebben, want hij sneuvelde vrij snel. Willy Hendriks tegen Ruud Janssen is zo'n partij die moet eigenlijk op een podium gespeeld worden. Twee hondstrouwe deelnemers aan de ASV-toernooien en beide oud-winnaar. In deze editie van het treffen was het Willy die Ruud Janssen de baas was. De verrassing van het toernooi is Koen Maassen van den Brink, die ten koste van de Belg Jimmy Geboers zijn score op vier punten bracht.

Groep B
Jelle Bauer (l) - Anton Lammers
Anton Lammers speelt in deze groep de rol van Roeland Pruijssers. Tegen Jelle Bauer boekte Anton zijn vijfde zege op rij. Wisse Witmans moest nu buigen voor de routine van Rob Huberts. Rob is nu met Kasper Dokter, die Carlos Preuter terugwees, de directe belager van de koploper. Maar het verschil is al een vol punt.

Groep C


gebroeders Van de Griendt

Theo Koeweiden blijft goed presteren. De ASV-er was de eerste speler die koploper Lesley Brummelaar een half punt afsnoepte. Lesley bleef zo wel aan kop, maar behalve Theo staan nu ook titelverdediger Ilan van der Zand, Herman Schutte en Erik van Cappellen op vier punten.Reacties

Populaire posts van deze blog

Ronde 3: De strijd om de prijzen is losgebarst

Ronde 6: Ook Koen Maassen van den Brink kan koploper niet stoppen

Ronde 7: Roeland Pruijssers levert topprestatie