Ronde 4: Roeland Pruijssers pakt de koppositie

Zoals al in eerdere rondeverslagen geschreven er wordt vandaag met het mes op tafel gestreden. Nederlagen beginnen zeer te doen en het materiaal bezwijkt soms onder de spanning of de warmte. In opperste tijdnood ging in groep B een klok op zwart. Het werd in pais en vree opgelost.

Groep A
Roeland Pruijssers (l) onderweg naar de koppositie
Het topbord stond omzoomd door alle uitgespeelde schakers. Een prachtig eindspel speelde zich in opperste tijdnood af tussen Roeland Pruijssers en Vladimir Epishin. Met voor beide spelers een vrijpion leek Pruijssers toch het meest kansrijk. De Apeldoornse grootmeester sloeg een remiseaanbod af en speelde het slot zeer doortasten. Niet geheel tot vreugde van Epishin. Zonder de hand te schudden trok de Rus zijn zware jas aan en zette zijn muts op, waarna hij naar buiten de zon inbeende. Ook op bord 2 werd stevig gestreden. Thomas Beerdsen en Quinten Ducarmon vochten door tot beide spelers een kale koning overhadden. Remise! Ruud Janssen herstelde zich van zijn nederlaag en versloeg in de aanval Stefan Bekker.De Arnhemse grootmeester is daardoor een van de velen die op drie punten kwam.

Groep B
Carlos Preuter heeft de weg omhoog weer gevonden
Anton Lammers heeft zich de alleenheerschappij in deze groep toegeëigend. Puttenaar Kasper Dokter kon het met wit niet redden tegen Anton. Jelle Bauer volgt de koploper op een half punt. De Apeldoorner klopte routinier Eric de Winter. Wisse Witmans blijft goed presteren. In een knappe partij hield de jeugdspeler van ASV Paul de Freytas op remise. Rob Huberts en Carlos Preuter hebben zich hersteld van hun nederlaag. Beide spelers staan intussen al weer op drie punten.

Groep C
Dick van de Griendt - Ko Kooman (l)
Lesley Brummelaar heeft de koppositie in handen. Erik van Cappellen kon het tegen hem niet bolwerken.Theo Koeweiden verloste de derde koploper van zijn maximale score. De ASV-er versloeg Herman Schutte en heeft nu 3,5 punt. Daarachter volgen zeven spelers, waaronder titelverdediger Iann van der Zand, met drie punten.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Ronde 3: De strijd om de prijzen is losgebarst

Ronde 6: Ook Koen Maassen van den Brink kan koploper niet stoppen

Ronde 7: Roeland Pruijssers levert topprestatie