Ronde 6: Ook Koen Maassen van den Brink kan koploper niet stoppen

Een zonnebril hoort intussen bij ASV-er tot de vaste schaakhulpmiddelen. Koen Maassen van den Brink trotseerde zo de zon aan het topbord van groep A.

Groep A
Koen Maassen vd Brink(l) - Roeland Pruijssers
Roeland Pruijssers lijkt zich niet te laten afstoppen. De Apeldoornse grootmeester kwam met zwart ook niet in gevaar tegen de verrassing van het toernooi, Koen Maassen van den Brink. Vladimir Epishin blijft intussen ook winnen, maar zijn achterstand blijft een vol punt. Stefan Bekker en Thomas Beerdsen wonnen hun partijen en delen nu plaats 3. Stefan Bekker wist in een paardeindspel tegen Willy Hendriks met een vrijpion te winnen. Thomas versloeg Max Warmerdam. Zes spelers volgen op 4 punten. Het belooft dus nog een spannende slotronde te worden als het om de prijzen gaat.

Groep B
Strijd aan de topborden in groep B

 Aan de hegemonie van Anton Lammers is een einde gekomen. Rob Huberts, die in ronde 2 verloor, is door zijn zege op de koploper terug bij de besten. Kasper Dokter mengt zich ook in de titeldans. Paul de Freytas werd zijn slachtoffer. Zo gaan we de slotronde in met drie koplopers. Op een vol punt achterstand volgt een vijftal spelers. Wisse Witmans zit daar niet bij. De ASV-er verloor van Carlos Preuter. Babak Zahmat doet nog wel mee om de prijzen.

Groep C
Zij moesten de koplopers laten gaan
Lesley Brummelaar heeft de koppositie in handen gehouden, maar de toernooiwinst is nog niet binnen. Zelf versloeg de koploper Herman Schutte. Brummelaar heeft een half punt voorsprong op titelverdediger Ilan van der Zand. De joneg Torenaar versloeg Eriik van Cappellen. Theo Koeweiden kon de titelrace niet volhouden. Uitgerekend clubgenoot Bob Kooij stuitte Theo. Bob heeft door die zege alleen de derde plaats in handen met 4,5 punt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ronde 3: De strijd om de prijzen is losgebarst

Ronde 7: Roeland Pruijssers levert topprestatie