Ronde 3: De strijd om de prijzen is losgebarst

Aan het eind van de derde ronde snakte iedereen naar adem. Er was dan ook flink geknokt. Geen behoedzame remises nu de toppers samen aan de kop van de ranglijst samenkomen, maar keiharde strijd. De pauze kwam dan ook precies op tijd om even nieuwe krachten op te doen.

Groep A
De kopstukken aan het begin van de derde ronde
De toppers beantwoordden de vraag of ze vol risico op de titel zouden gaan jagen volmondig met een "ja", zo bleek in de derde ronde. Willy Hendriks ging met een kwaliteit meer de tijdnoodfase in tegen Vladimir Epishin. Het voordeel op het bord was niet groot en de tijdachterstand van twee minuten woog zwaar in de eindfase. Onder druk van de tijd gaf Willy de kwaliteit terug en daarna stortte zijn stelling langzaam maar zeker in. Ruud Janssen was de eerste grootmeester die sneuvelde. Thomas Beerdsen kreeg met een kwaliteit meer een aanval op de zwak verdedigde koning van de captain van De Toren. Toen Janssen vervolgens een stuk verloor was het klaar. Roeland Pruijssers leek een nadeel te hebben tegen zijn teamgenoot bij Schaakstad Apeldoorn, Max Warmerdam. De jongeling raakte in de tijdnoodfase echter de draad kwijt. Ook hier besloot stukwinst voor Roeland het duel. Stefan Bekker en Quinten Ducarmon deelden het punt, waardoor zij met een half punt achterstand het leidende trio volgen.

Groep B
Opperste concentratie aan de topborden
In deze groep was de kopgroep al uitgedund tot vier spelers met de maximale score. En ook hier spaarden de koplopers elkaar niet. Kasper Dokter van PSV/Dodo klopte de Belg Samuel Vandeputte. Anton Lammers was de meerdere over Jacko Reiding. Achter het leidende duo volgen drie spelers met 2,5 punt. Eric de Winter toonde zich sterker dan Marcel Lever. Jelle Bauer behield door een zege op Maarten Werkhoven zijn kansen op de toernooiwinst en Wisse Witmans blijft het ook goed doen. Joep Peeters werd op de knieƫn gebracht. Daarmee is Wisse voorlopig de enige ASV-er die een prominente rol speelt.

Groep C
Frans Drummen (r) - Bert Ekkelboom

De ASV-er Herman de Munnik en Bob Kooij hebben de kopgroep verlaten. Helaas aan de verkeerde kant. Herman moest buigen voor Herman Schutte en Bob Kooij verloor van Erik van Cappellen. Het was trouwens toch geen goede ronde voor de Arnhemse spelers, want ook Lodewijk Entrop liep zijn eerste nu op. Lesley Brummelaar was te sterk. Achter het leidende trio is Theo Koeweiden de enige speler op 2,5 punt. Daarmee is Theo een lichtpuntje aan ASV-zijde. Theo versloeg zijn teamcaptain Ko Kooman. Of Theo daarmee ook zijn plaats in het team op het spel gezet heeft, zullen we binnenkort te weten komen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Ronde 6: Ook Koen Maassen van den Brink kan koploper niet stoppen

Ronde 7: Roeland Pruijssers levert topprestatie