Ronde 2: Favorieten opnieuw zonder kleerscheuren

ASV organiseert vijf schaaktoernooien per jaar. Tijdens het terrasschaaktoernooi regent het altijd,  maar bij de toernooien in Brasserie Servontyn zijn we steevast verzekerd van mooi weer, zodat de temperatuur in de mooie speelzaal al snel tot grote hoogte oploopt. Het Voorjaarstoernooi van 2017 vormt daar geen uitzondering op.

Groep A
Koen Maassen van den Brink (l) - Thomas Beerdsen
ASV-toernooien staan bekend als slagveld voor titelfavorieten. Het heeft er echter alle schijn van dat de editie van 2017 daar een uitzondering op gaat vormen. Opnieuw bleven de drie titelhouders zonder puntverlies. Drie ASV-ers werden daar de dupe van. Otto Wilgenhof moest buigen voor Ruud Janssen en Wouter van Rijn kwam tekort tegen Quinten Ducarmon. Koen Maassen van den Brink, die in de eerste ronde tevergeefs wachtte op David Miedema, gaf Thomas Beerdsen aardig partij, maar ook niet meer dan dat. Pieter Verhoef en Tom Bus, die zich in de eerste ronde lieten verrassen, herstelden zich in deze ronde met goede zeges.

Groep B
Jacko Reiding (l) - Paul de Freytas
In deze groep hebben de kopstukken het wel moeilijk. en ook hier ging dat ten koste van ASV-ers. Paul de Freytas deed het aan het topbord niet goed en verloor van Jacko Reiding. En ook Rob Huberts sneuvelde tegen de Belg Samuel Vandeputte. Wisse Witmans zorgde voor een keurige remise tegen Marcel Lever. En voor Carlos Preuter zit er geen tweede zegetocht in, zoals enkele jaren geleden. Anton Lammers stopte hem.

Groep C
Kees van Keulen (r) - Lodewijk Entrop
Titelverdediger Ilan van der Zand liep de eerste nederlaag op. De ASV-er Bob Kooij zette hem de voet dwars. Aan de topborden gingen de meeste partijen conform rating. Alleen Horst Eder ging onderuit tegen Herman de Munnik, die nu een van de zes koplopers is met twee zeges. Direct achter deze kopgroep nog twee ASV-ers met een half punt achterstand. Ko Kooman en Theo Koeweiden hebben daarmee een goede start van het toernooi.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Ronde 3: De strijd om de prijzen is losgebarst

Ronde 6: Ook Koen Maassen van den Brink kan koploper niet stoppen

Ronde 7: Roeland Pruijssers levert topprestatie