Ronde 1: Toppers maken geen fout

Het Voorjaarstoernooi is weer in oude glorie herrezen. Na het dramatische deelnemersaantal van even in de 60 in 2016 zijn er nu weer 94 schakers naar Arnhem gekomen. Niet alleen in aantal is het dik voor elkaar in Arnhem. Met drie grootmeesters en drie meesters en nog verschillende sterke clubschakers was het toernooi nog nooit eerder zo sterkbezet.

Groep A
Arie Huysman (l) tegen Max Warmerdam
Vladimir Epishin is duidelijk gekomen voor de hoofdprijs en niets anders. Bij binnenkomst kwam direct de laptop uit de tas en begonnen de voorbereidingen. De Russische grootmeester pakte tegen Peter Boel stevig door en won als een van de eersten zijn partij. Ruud Janssen en Roeland Pruijssers duurden niet heel veel langer. Richard van der Wel wist het Quinten Ducarmon wel wat lastiger te maken, maar het resultaat was niet anders. Ook hier won de titelhouder. En hetzelfde gebeurde bij Thomas Beerdsen en Willy Hendriks. Ook Stefan Bekker, winnaar in 2015, maakte geen fout.

Groep B
Samuel Vandeputte - Casper Wouters
Carlos Preuter won enkele jaren geleden de B-groep met de maximale score terwijl hij de laagste rating van de groep had. Dat is dit jaar zeker niet zo, maar zijn winst op de nummer 2 geplaatste Roland Robinson doet vermoeden dat er weer iets moois in de maak is door Carlos. Ook Eric de Winter morste al een halfje in de eerste ronde en Jacko Reiding verraste Jacques Boonstra, zodat in groep B de sterkste spelers zeker niet zonder kleerscheuren bleven.

Groep C
Herman Schutte (r) - Peter Hamers

In groep C is Ton van Eck eerste geplaatst, maar de oud- en hopelijk aanstaande ASV-er heeft al zes jaar geen schaakstuk meer aangeraakt. Het was dan ook allemaal nog wat onwennig in zijn partij tegen Ko Kooman. Zo vergat Ton langdurig de klok in te drukken. Uiteindelijk kwam er een remise door eeuwig schaak. Ilan van der Zand won deze groep in 2016 en de jongeling van De Toren wil zijn titel graag prolongeren. Kees van Dijk moest er in de eerste ronde al aan geloven. Henk Hamer verraste Dick van de Griendt, zodat ook hier niet alle toppers de eerste ronde ongeschonden doorkwamen.Reacties

Populaire posts van deze blog

Ronde 3: De strijd om de prijzen is losgebarst

Ronde 6: Ook Koen Maassen van den Brink kan koploper niet stoppen

Ronde 7: Roeland Pruijssers levert topprestatie