Ronde 7: Roeland Pruijssers levert topprestatie

Groep A
Winnaar Roeland Pruijssers
Roeland Pruijssers heeft in dit toernooi een onwaarschijnlijke prestatie neergezet. Nooit eerder was de deelname zo sterk en de grootmeester van Schaakstad Apeldoorn won al zijn partijen. In de slotronde ging ook Stefan Bekker er vol voor, maar die gezonde vechtlust werd niet beloond. Door de nederlaag viel de Wageningenspeler helemaal buiten de prijzen. Dat deed Vladimir Epishin net niet, maar na de nederlaag tegen Thomas Beerdsen werd zijn humeur er niet beter op. Met vijf punten restte voor de Rus samen met Willy Hendriks en Wouter van Rijn een gedeelde derde plaats. De tweede plaats was voor Beerdsen. Willy Hendriks klopte in de slotronde Quinten Ducarmon en Wouter van Rijn verraste Ruud Janssen. Koen Maassen van den Brink was de verrassing van het toernooi. Met 4,5 punt viel de ASV-er juist buiten de prijzen.

Groep B
Anton Lammers; gedeeld eerste
Rob Huberts gedeeld eerste
Rob Huberts en Anton Lammers maakten in de slotronde geen fout meer. Koploper  van het eerste uur, Lammers, was Marcel Lever de baas en Rob Huberts klopte medekoploper Kasper Dokter. De ASV-er eindigde het toernooi zoals Anton Lammers begon, namelijk met vijf zeges. Het duo won het toernooi met 6 punten. Kasper Dokter en Jelle Bauer volgden op een vol punt achterstand. Babak Zahmat eindigde met 4,5 punt nog juist bij de eerste vijf.

Groep C
Lesley Brummelaar winnaar groep C
Lesley Brummelaar stond in deze groep van begin tot eind bovenaan. In de slotronde werd een poging van titelverdediger Ilan van der Zand om hem te laten struikelen professioneel afgeweerd. Met een puntendeling was de eerste plaats met 6 punten zeker en Ilan eindigde keurig tweede op een half punt achterstand. Theo Koeweiden eindigde netjes gedeeld derde. Winst op de achter het bord teruggekeerde Ton van Eck zorgde voor een mooi slot van Theo's goede toernooi.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ronde 6: Ook Koen Maassen van den Brink kan koploper niet stoppen

Ronde 5: Roeland Pruijssers houdt koppositie vast